A „rakétaemberként" ismert Vincent Reffet egy rendezvényre gyakorolt, amelyen bemutatta volna, hogy egy speciális ruha segítségével hihetetlen magasságokba képes repülni. Csakhogy valami rosszul sült el a próbán, a kaszkadőr lezuhant, és szörnyethalt.

„Rakétameberként" vált híressé a francia kaszkadőr, Vincent Reffet, aki bázisugróként kezdte pályafutását, majd döbbenetes, és kicsit sem veszélytelen mutatványaival hívta fel magára a figyelmet. Leugrott például a Burj Khalifáról, a világ legmagasabb épületéről, de az Alpokból is a mélybe vetette magát úgy, hogy egy mozgó repülőgépen landolt.

A 36 éves Vincent ezúttal a Dubai Expo 2020 nevű rendezvényre készült, ahol egy speciális ruhával repült volna a magasba, amely akár 400 kilométer per órás sebességre is képes.
Erre gyakorolt, amikor megtörtént a tragédia, és a mélybe zuhant. Egyelőre azonban semmilyen részlet nem ismert a balesettel kapcsolatban – írta a BBC.

„Vincent rendkívül tehetséges sportoló volt és a csapatunk megbecsült tagja. Imádkozunk a családjáért, és együtt érzünk azokkal, akik ismerték és valaha dolgoztak vele" – állt a csapatának közleményében.