Koronavírus-fertőzés következtében hunyt el a magyar színész: családja közölte a szomorú hírt

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál színész Cs. Szabó István koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 78 éves korában Cs. Szabó István színész, író, költő, rendező, a Budai Bábszínház művészeti vezetője - tudatta a család pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a művész szerdánt halt meg koronavírus-fertőzés következtében.
A család közlése szerint Cs. Szabó István az 1960-as évektől bábszínészként vált ismertté. Főbb művei előadások, mesekönyvek, rádióműsorok, tévéműsorok, filmek.

Meséin és bábelőadásain generációk nőttek fel.


Társszerzője és főszereplője volt a Varázsműhely című televíziós sorozatnak. Az Állami Bábszínház, később a Budapesti Gyermekszínház, majd az Arany János Színház színészeként dolgozott és feleségével 50 éve az országjáró, két személyes Budai Bábszínház művésze volt.

lhunyt Cs. Szabó István színész, író, költő, rendező Forrás: http://drpatrickomalley.com


Ismertebb mesekönyvei, melyekből rádiójáték és árnyjáték is készült: Loq-sziget tündére, Soma. Ismertebb bábelőadásai: Kalap kaland, Bubu kalandjai, Sün Soma, A telhetetlen nyúl; melyekből televíziós esti mesék is készültek. Mindezek mellett további számos bábfilm és bábdarab készítésében vett részt - közölte a család. Mint írták, Cs. Szabó István az utóbbi években előadóművészként is fellépett Árpád-házi Szent Erzsébet- és Wass Albert-estjeivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.