Körtvélyessy Zsolt tudta, hogy néhai felesége naplót vezet, de eddig nem lapozott bele. Most azonban elkezdte olvasni, és az írások könnyeket csalnak a szemébe.

Körtvélyessy Zsolt feleségét néhány hét alatt gyűrte le a koronavírus, a színész Egerszegi Judit halála után nem is maradt közös otthonukban. Lányánál, Kingánál és vejénél, L.L. Juniornál töltötte az ünnepeket. Arra tért vissza a családi házba, hogy kirabolták, és sok értéket vittek el, de felesége naplói megmaradtak. A színész tudta, hogy felesége naplót írt, de eddig soha nem lapozgatta a füzeteket. Most fájdalmas az olvasásuk.

Körtvélyessy Zsolt megtalálta elhunyt felesége naplóitForrás: TV2

"A feleségem szinte grafomán volt, mindent leírt. Tudtam, hogy vezet naplót, de titkos volt, sosem előttem írta, én pedig nem lapoztam fel. Eddig... Juditkám tényleg mindent papírra vetett. Nem titok, hogy igazán olaszos család voltunk, de ezzel együtt hatalmas szeretet és tisztelet volt köztünk, nem véletlen, hogy 45 évet éltünk le együtt. Ő pedig mindent lejegyzett az életünkről, a kapcsolatunk rezdüléseiről, a szakmájával kapcsolatos dolgokról, hogy például miként élte meg, amikor feladta értem a színészetet. Fájdalmas volt olvasni a sorokat, időnként potyogtak a könnyeim és abba is kellett hagynom a naplók böngészését, de idővel biztosan készen állok majd rá, hogy minden egyes lapját végigolvassam" - mondta a Blikknek a színész, akinek vannak tervei a naplókkal.

"Szeretném kiadatni őket, mint az emlékiratait. Sok szó esik benne a színházról, hiszen évekig állt színpadon, és persze mesél szerelemről, az élet nehézségeiről. Judit fantasztikusan írt, a történetek pedig sokak számára lehetnek tanulságosak" - tette hozzá, de ez még a távolabbi jövő, hiszen egyelőre ő sem tudja végigolvasni őket. "Fájdalmat okoz az olvasása, előcsalja a könnyeimet, hiszen feltépődnek azok a sebek, amelyek még be sem gyógyulhattak igazán..." - tette hozzá.