Érthetetlen tragédia: 6 éves kislány halt be a koronavírusba, pedig tünetei sem voltak

gyász tragédia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 6 éves kislány szülei, Priscilla és David More semmi rendkívülit nem érzékeltek gyermekük halálának napja előtt.

A szülők érthetetlenül állnak kislányuk halála előtt. A kis Giginek, mint kiderült, nem voltak olyan tipikus COVID-19 tünetei, mint például láz, köhögés vagy légszomj. Fogalmuk sem volt róla, hogy a kislány beteg.

Gigi autizmusban, epilepsziában és vízfejűségben is szenvedett és éppen egy kezelést kapott, ami után hányt. Ezért a szülők elrohantak vele az orvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy gyomorfájása van, jégkrémre és pihenésre van szüksége. A szülők hazavitték, édesanyja elugrott a boltba jégkrémért és mire hazaért, két mentőautó, egy rendőrautó és egy tűzoltóautó állt a házuk előtt. Bekövetkezett a felfoghatatlan, Gigi meghalt - írja a People magazin.

Feldolgozhatatlan egy gyermek elvesztése - illusztráció Forrás: Shutterstock

A hányáson kívül egyetlen apró tünete volt a kislánynak, kiütést fedeztek fel a szülők a vállán. De mivel ez nem COVID-19 tünet, így nem aggódtak miatta. Ők egyébként már mindketten átestek a fertőzésen és pont akkora gyógyultak meg, amikor Gigi beteg lett.

Bár nem a gyerekek a koronavírus legfőbb célpontjai, nemrég egy 6 éves magyar kislányt diagnosztizáltak a brit mutáns koronavírussal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.