Sugárzó anyagot jelzett a posta készüléke Pázmándon

kalcitdarab posta radioaktív sugárzás Pázmánd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Radiokatív csomag miatt jelzett a posta készüléke Pázmándon, a helyszínre sietett a Katasztrófavédelem és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is. Utóbb kiderült, hogy két kalcitdarab miatt jelzett be a radioaktivitás-mérő, amelyeket egy ásványgyűjtő rendelt Olaszországból.

Értesülések szerint egy ásványgyűjtő által rendelt két kalcitdarabot tartalmazó csomag miatt jelzett be a radioaktivitás-mérő a pázmándi postán. A helyszínre kiérkezett a sárbogárdi labor, ők már normális háttérsugárzást mértek a köveken.

A csomagot Budapestre szállították, ahol további vizsgálatokat fognak végezni a köveken - írja a feol.

A lap beszámolója szerint az ásványgyűjtő házához is kimentek a hatóságok, ahol radioaktív anyagot kerestek, de végül nem találtak semmit.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A férfi elmondta, hogy Olaszországból rendelte a két kalcit ásványt, de azok nem érkeztek meg hozzá. Ő úgy tudja, hogy a postán akadt fent a csomag.

A rendőrség elmondása alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen radioaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. Azt is közölték, mivel egészség- és környezetkárosodás veszélye nem állt fenn, lakosságvédelmi intézkedés nem vált szükségessé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.