Vádat emelt az ügyészség egy harmincas éveiben járó férfi ellen, miután hatéves fia tavaly nyáron életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint 2020. június elején, kora délután a család mosáshoz készülődött, ezért a vádlott kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja elé tette. Eközben a mosógéptől nem messze játszott a gyermekkorú sértett.

Az apuka a kerti csapnál hozzálátott a mosógép tisztításához, amikor a játék közben rohangáló gyerek a forró víz közelében hátrálva közlekedett, megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba. Kiabálására az édesapa rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

A kisfiú testfelszínének mintegy 60 százalékán másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, amelynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

„A vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését" – áll az ügyészség közleményében.

Az apa büntetlen előéletű, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.