Forró vízzel teli fazékba esett a kisfiú: életveszélyes állapotba került

életveszély életveszélyes állapot leforráz Forró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelt az ügyészség egy harmincas éveiben járó férfi ellen, miután hatéves fia tavaly nyáron életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint 2020. június elején, kora délután a család mosáshoz készülődött, ezért a vádlott kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja elé tette. Eközben a mosógéptől nem messze játszott a gyermekkorú sértett.

Az apuka a kerti csapnál hozzálátott a mosógép tisztításához, amikor a játék közben rohangáló gyerek a forró víz közelében hátrálva közlekedett, megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba.

Kiabálására az édesapa rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

A kisfiú testfelszínének mintegy 60 százalékán másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, amelynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

„A vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését" – áll az ügyészség közleményében.

Az apa büntetlen előéletű, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.