Tavaly május 3-án történt a borzalmas gyilkosság, amikor Szilágyi Istvánt megölte a saját fia. A rendőrség nemrég megdöbbentő részleteket árult el a meghökkentő emberöléssel kapcsolatban. 

Szilágyi István fia tavaly, 2020. május 3-án reggel XVII. kerületi otthonukban megölte 83 éves édesapját. A nyomozás adatai szerint az akkor 50 éves férfi az édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta.

Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után a színművész fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény szerint a férfi a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt - írja a police.hu.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Szilágyi István fia az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját. A férfi  édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadják az illetékes ügyészség részére.