Maruzsa Zoltán bejelentette: így zajlanak majd az érettségi vizsgák

Fotó / Mediaworks -
újranyitás védőoltás iskola érettségi pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus felborította teljesen a diákok életét is. Nem elég, hogy jelenleg ismét online oktatás van, az érettséginek is komoly szabályai lesznek.

Januárban Maruzsa Zoltán még azt mondta, hogy a kormány döntése szerint normál rendben zajlanak majd a tavaszi érettségi vizsgák, nem terveznek változtatni semmin, a szóbeli és az írásbeli vizsgák is meg lesznek tartva. Ez azonban most változott.

érettségi Fotó / Mediaworks

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a tavaly tavaszi sikeres modell alapján csak írásbeli érettségit tartanak, szóbeli vizsga csak ott lesz, ahol nincs írásbeli. Idén sem kötelező az érettségi, tavaly az érettségizők 2 százaléka nem vizsgázott. Az érettségi vizsgák során csak 10 fő lehet egy teremben. Azokat a pedagógusokat pedig, akinek épp az érettségi idején lenne aktuális a második oltásuk, még a hétvégén beoltják.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt is megerősítette, hogy május 10-én nyitnak majd a középiskolák, jelenleg az óvodák és iskolák április 19-i újranyitására készülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.