Brutális összeggel kopasztották meg a 90 éves idős hölgyet a telefonos csalók

Forrás: Shutterstock -
Hongkong telefonos csalás rendőrség csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átszámítva 10 milliárd forinttal vertek át telefonos csalók egy idős asszonyt Hongkongban. 

A hongkongi milliárdos idős asszonyt először telefonon keresték fel a csalók, akik a kínai hatóság embereinek adták ki magukat és összesen 11 banki átutalásra sikerült rávenniuk a 90 éves hiszékeny asszonyt.

A bűnözők azt mondták az idős nőnek, hogy személyazonosságával visszaéltek Kínában és a vagyona biztonsága érdekében utalja át a pénzét a kínai nyomozócsoport által védett számlára, hogy a csalók ne tudjanak hozzáférni.

Ezt követően a csalók többször látogatást tettek az idős asszony házában, hogy együtt felvegyék a kapcsolatot egy társukkal, aki kínai ügynöknek adta ki magát.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Rávették, hogy öt hónap leforgása alatt 11 tranzakció során 250 millió hongkongi dollárt, vagyis nagyjából 10 milliárd forintot utaljon el nekik

- írja a Mirror.

A rendőrség szerint a csalásra akkor derült fény, amikor a bejárónőnek gyanúsak lettek az ismeretlen alakok, akik rendszeresen visszajártak a házba. Azonnal értesítette az asszony lányát, aki pedig hívta a rendőrséget.

Ez eddig a legnagyobb összeg, amelyhez telefonos csalással bűnözők hozzájutottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.