Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke
elmondta, akinek nincs védettségi igazolványa, azt sehová nem fogják beengedni, még akkor sem, ha más papírral igazolni tudja az oltást.

Nagy forgalomra számítanak a pünkösdi hosszúhétvégén a szállodák, ugyanis aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az már igénybe veheti ezeket a szolgáltatásokat is.

„Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek" – mondta a Blikknek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A fotó illusztráció.Fotó: Koncz Márton - Origo

Ám csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet egy szállodában megszállni. Ha ugyan be lett oltva az illető, de még nem érkezett meg a kártyája, akkor sem veheti igénybe a szolgáltatást.

„Sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget" - tette hozzá Flesch Tamás.