Védettségi igazolvány nélkül egy szállodába sem engednek be senkit

Fotó: Koncz Márton - Origo -
védettségi igazolvány turizmus szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökeelmondta, akinek nincs védettségi igazolványa, azt sehová nem fogják beengedni, még akkor sem, ha más papírral igazolni tudja az oltást.

Nagy forgalomra számítanak a pünkösdi hosszúhétvégén a szállodák, ugyanis aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az már igénybe veheti ezeket a szolgáltatásokat is.

„Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek" – mondta a Blikknek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A fotó illusztráció. Fotó: Koncz Márton - Origo

Ám csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet egy szállodában megszállni. Ha ugyan be lett oltva az illető, de még nem érkezett meg a kártyája, akkor sem veheti igénybe a szolgáltatást.

„Sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget" - tette hozzá Flesch Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.