Megszólalt a drogkereskedelemmel vádolt Árpa Attila: "Aggodalom van bennem"

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Árpa Attila drogkereskedelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Árpa Attilánál 2019-ben tartottak razziát a rendőrök, nemrég pedig az is kiderült, hogy a színészt drogkereskedelemmel vádolták meg. 

Baráti pókerpartit szakított félbe a rendőrség 2019 márciusában, akkor tartottak razziát a rendőrök Árpa Attilánál. Mint kiderült, drogot kerestek. Az eset után a színész leszögezte, ő sosem kereskedett ilyesmivel. Azt is elárulta, hogy az ügy nyomozója párja, Alexa egyik volt osztálytársa, akivel nem volt jóban a lány.

Árpa Attila Fotó: Polyák Attila - Origo

Azóta lezárult a nyomozás az ügyben, a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészségnek, kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg Árpa Attilát. "Az eljárás során öt férfit gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelemmel. Közülük egy magyar állampolgár jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, a többiek szabadlábon védekeznek" - írta a police.hu közleményében.

Igazság szerint aggodalom van bennem, mert nem lett volna szabad, hogy ez idáig jusson. Hogy házkutatást tartsanak nálam, hogy lehallgassanak, kövessenek...

Ügyvédje, dr. Papp Gábor elmondta, az ügyiratok feldolgozása zajlik. "Amint a végére érünk, többet tudunk mondani, de az már most egyértelmű, ügyfelem nem hozható összefüggésbe semmilyen kereskedelemmel."

A Büntető törvénykönyv szerint a kábítószerrel való kereskedelem szabadságvesztéssel büntetendő.

"Fontos szempont a kábítószer mennyisége. Ez alapján a büntetés kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés lehet, ha jelentős a mennyiség, öt év a minimum" - nyilatkozta dr. Fülöp Tamás, az ügytől független ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.