Rusvai Miklós virológus szerint a Covid-19 nem egy nagyon veszélyes vírus, úgy gondolja, a természet egy figyelmeztető lövést adott le  az emberiség számára, járhattunk volna sokkal rosszabbul is.

Az ismert virológus a Házipatika magazinnak adott interjút, amiben ismertette: a koronavírussal sokkal jobban jártunk, mint egy plédául egy magzatkárosító vírussal. Azt is elmondta, miért.

Rusvai Miklós virológusfotó: Origo/Talán Csaba

"Sokkal jobban jártunk vele (a koronavírussal - a szerk.), mint egy magzatkárosító vírussal, amely miatt a fertőzött kismamák torzszülötteket hoznak világra, vagy egy vérzéses lázzal, mint amilyen az ebola is, aminek hatására a fertőzöttek hetven százaléka tíz napon belül meghal belső vérzésben. Száz év után újra itt van egy pandémia, ami megmutatja, mit és hogy kellene csinálnunk, ha egy veszélyesebb vírussal kellene szembenéznünk. Az emberek azért félnek ennyire, mert szokatlan számukra ez a helyzet. A jóléti társadalmaknak az a célja, hogy kivegye a természet kezéből az ember sorsának alakítását. Megpróbálják meggyógyítani a betegeket, minél tovább életben tartani az időseket, védelmezni, segíteni a gyengéket. Azok, akik régen az evolúció miatt korán meghaltak, most túlélnek. Ettől fosztotta meg a járvány a jóléti társadalmakat, visszavette tőlük a szelekciós jogot. Leginkább a különböző sokszervi betegek, az idősek, a súlyos betegségekkel terheltek halnak meg a koronavírus miatt, tehát újra színre lépett az evolúció, és emiatt újra veszélyeztetve érezzük magunkat, teljesen jogosan" - hangzott el az interjúban.