Árpa Attila megdöbbenséssel fogadta, hogy a házkutatás után drogkereskedelemmel vádolták meg. Állítja, nála csak por állagú fájdalocsillapítót foglaltak le. Elmondta, szerinte az ezekről szóló üzenetváltások keverhették bajba. 

Éppen vendégek voltak Árpa Attilánál, amikor drogkereső kutyákkal jelentek meg nála a nyomozók. Átkutatták a lakást, majd az ügy elüllni látszott. Ezután jött azonban csak a döbbenet: kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg Árpa Attilát, aki telejsen értetlenül állt az ügy előtt, de van elmélete arról, hogy miért fajulhatott idáig az ügy. 

Árpa Attila szerint több furcsaság is volt a nyomozás soránFotó: Polyák Attila - Origo

Ártatlan vagyok, nem voltam és nem is leszek soha drogkereskedő. Az, hogy idáig fajultak a dolgok, nyilván lelkileg megvisel. Bűncselekménnyel vádolnak úgy, hogy még ítélet sem született. Néhány ember fejében olyan ligába kerültem, ahova sosem kívántam tartozni. Nem elbagatellizálva a témát, azért feltettem magamnak a kérdést, hogy ebben az országban mi lesz azzal, akit drogozáson kapnak? Stohl András leülte a börtönbüntetését, és ma továbbra is az egyik legtöbbet foglalkoztatott színész. Szabó Győző könyvet írt a drogfüggőségéről, »büntetése« pedig az, hogy Herendi Gábor filmet rendez az életéről. Curtis pedig teltházas koncerteket ad" - mondta a Borsnak Árpa Attila. 

Nálam csak por alakú fájdalomcsillapítót foglaltak le, Flektort. Az amerikai foci miatt a meccsek után gyakran szedem, mert nem ritkán fordulnak elő kisebb sérülések. Az egyik barátom, aki külföldi állampolgár és nincs magyarországi TB-je, néha tőlem szokott kérni. Így aztán gyakran leveleztünk arról, hogy most kellene neki egy két tasak belőle... Én azt gondolom, hogy a rendőrök azt hihették, hgy ezek az üzenetváltások drogról szóltak, az illegális szert nevezzük kódolva gyógyszernek.  Tudom, ez nem a viccelődés ideje, de a barátaim azóta Pablo Flektobárnak neveznek. De nem csak a Flektor-félreértés volt az egyetlen furcsaság a nyomozás során" - árulta el a színész. "Ezekről a részletekről azonban csak akkor fogok nyilatkozni, amikor sor került a vádemelésre. Egyetlen példát mégis említenék: az ügy főnyomozója az élettársam volt osztálytársa, aki rendszeresen zaklatta a középiskolában. Érdekes nem igaz?"