Katzenbach-gyilkosság: ez buktathatja le végleg Curtis bátyjáékat

Forrás: police.hu -
Curtis bátyja Katzenbach-gyilkosság Katzenbach Imre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított személyek egyikének DNS-ét megtalálták a volt focista körmei alatt. 

A korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre halálával összefüggésbe hozható három személyt (H. Lászlót, Sz. Lajost, valamint L. Istvánt) a TEK fogta el, a negyedik személy pedig, H. Attila már a börtönben volt, amikor az elfogások történtek. Korábban az ügyvédje elmondta, a férfi nem kötött vádalkut, nem ezért nevezte meg a volt focista megölésével összefüggésbe hozható személyeket, hanem azért, mert nem volt más választása.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el. Forrás: police.hu

Most kiderült, hogy Katzenbach Imre megölésével gyanúsított egyik férfi DNS-ét megtalálták a focista testén, pontosabban a körmei alatt. Ezt természetesen időbe telik megvizsgálni, de komoly előrelépést jelenthet.

Kovács Lajos nyugállományú ezredes elmondta a Blikknek, attól függ, hogy DNS milyen hosszú ideig marad meg, hogy milyen behatások érték a testet. "Ha sósavval lelocsolják vagy elégetik, akkor szinte semmi esélye annak, hogy találnak DNS-mintát. Ám ha a holttest érintetlen körülmények között van, akkor elképzelhető, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad" - mondta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem kommentálta az információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.