Vigyázat! Érvényteleníthetik is a védettségi igazolványt: ebben az esetben válik semmissé

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
védettségi igazolvány védőoltás Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon sokan nem vették fel a második koronavírus elleni védőoltást, mégis van védettségi igazolványuk. Orbán Viktor azonban most kijelentette, aki nem kapta meg mind a két oltást, azoktól vissza fogják venni a kártyát.

Noha a lakosság jelentős része már be van oltva a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével Magyarországon, sokan csak egy oltást vettek fel. 173 ezer magyar állampolgár járt el így, ám ők is megkapták a védettségi igazolványt.

A fotó illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán Viktor azonban a Kossuth Rádióban adott interjújában elmondta, aki nem ment el a második oltásra, annak törölni fogják a nyilvántartásból a védettségi igazolványát, így az érvénytelen lesz. Ezzel pedig elveszíti a kártyával járó összes kedvezményt.

„Felvenni az első oltást, és majd nem felvenni a másodikat, nem jó eljárás" – mondta a miniszterelnök.
„Persze vannak olyanok, akik egyéb betegség miatt nem vették fel az oltást, de a nagy többség nem ilyen. Mindenki vegye fel a második oltást, mert különben lehúzzák a védettségi listáról. A kormány nem dolga, hogy az embereket noszogassa" – folytatta Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.