Ebben az országban még mindig tombol a járvány: rekordot döntött a halottak és a fertőzöttek száma

Forrás: Shutterstock -
Afganisztán halottak koronavírus fertőzöttek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
ekordot döntött csütörtökön Afganisztánban az egy nap alatt feljegyzett koronavírus-fertőzöttek és a fertőzés következtében életüket vesztők száma - derül ki az afgán egészségügyi minisztérium adataiból.

A tárca szerint az elmúlt nap során 2313 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 101 halálesetet regisztráltak, ezzel 3943-ra nőtt a fertőzés következtében életüket vesztők száma a közép-ázsiai országban.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legutóbbi adatai szerint Afganisztánban eddig valamivel több mint 93 ezer koronavírusos megbetegedést jegyeztek fel.


A közép-ázsiai országban az elmúlt két hétben jelentősen megnőtt a napi esetek száma.

Feltételezések szerint a közép-ázsiai országban az esetszámok lényegesen nagyobbak, tekintve, hogy a hatóságok csak a kórházban bekövetkező haláleseteket jegyzik fel,

sokan pedig, akiknél tünetek jelentkeznek, nem jutnak hozzá tesztekhez.

A becslések szerint 37 millió lakosú Afganisztán eddig 1,6 millió adag, koronavírus elleni védőoltást kapott Indiától, Kínától és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a védőoltások méltányos elosztására létrehozott, COVAX nevű program keretében.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Miközben a kórházi ágyak megtelnek, és hiány jelentkezik orvosi oxigénből, valamint az intenzív osztályokon található ágyakból, a kormány hozott bizonyos korlátozó intézkedéseket a járvány terjedése ellen, például bezárták az oktatási központokat és a házasságkötő termeket. A közép-ázsiai országban mindazonáltal kevesen viselnek maszkot közterületeken - írja az MTI.

A magas átoltottság ellenére Angliában is emelkedik a fertőzöttek száma, a a delta variáns miatt 11 naponta duplázódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.