Régóta vártunk rá, hogy az esős, hűvös tavasz után végre beköszönjön az igazi nyár. Most nem lehet okunk panaszra, hétvégén igazi kánikula következik.

Péntek

Fátyol-és gomolyfelhők zavarják a napsütést, de csapadék nem alakul ki. Országossá válik a hőség, szint mindenhol melegebb lesz 30 foknál. A keleties szél csak néha élénkül meg.

Szombat

A sok napsütés után estefelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte keleten, majd északon is előfordulhat néhol zápor, vagy zivatar. 30-35 fokos kánikulára számíthatunk. Az északkeleti szél csak zivatarok környezetében erősödik meg.

Vasárnap

Hajnalban főleg a középső tájakon törhet ki zivatar, majd ismét sok napsütés következik, kevés gomolyfelhővel. Tartós hőség várható, marad a 30-35°C.

Jön a kánikula, irány a strand!Fotó: Magócsi Márton [origo]

A kánikula aztán jövő héten is folytatódik, bár a hét elején már előfordulhat zápor, zivatar.

Hétfő
Nyugat felől többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Néhol jégeső, felhőszakadás is lehet. 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd és szerda

Kedden csak néhol, szerdán ismét szórványosan lehet nyári zivatar. Szerdán hidegfront érkezhet, melynek hatására megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad a 30-32 fok körüli csúcsérték - írja a Köpönyeg.