Elkezdődött Szilágyi István fiának a tárgyalása, aki a vád szerint megölte a legendás színészt. Sz. Pétert vezetőszáron vitték a tárgyalóterembe, magas kockázatú rabként kezelik.

Bár először azt mondta, hogy nem kíván vallomást tenni, majd váratlan fordulat következett be, amikor Szilágyi István fia mégis felszólalt.  Sz. Péter meghökkentette a bíróságot, ugyanis azt állította, hogy édesapja támadta meg őt először, majd kijelentette, hogy a gyilkosságért egy rejtélyes ember a felelős, aki időközben érkezett a házba - írja a Bors

Apám a szemembe konkrétan belemart, többször is, az egész szituáció szinte feldolgozhatatlan volt, egy ébredés utáni lerohanás"

- nyilatkozta Sz- Péter, aki azt bevallotta, hogy kalapácsot ragadott, hogy leállítsa a torkát szorongató édesapját, de azt tagadja, hogy ő lenne felelős a tragédiáért. Állítása szerint egy idegen bukkant fel a sötétből, aki őt is leütötte.

Szilágyi István színművészForrás: MTI/Soós Lajos

Áramütés-csapás szerű ütést éreztem a tarkómon, fent, a haj részen, fehér fényt láttam. Mikor magamhoz tértem az ágyon, rézsútosan keresztbe feküdtem az öregen"

- mondta a bíróságon Szilágyi István fia.