Megszólalt Szilágyi István sógornője: "Tudom, hogy Péter ölte meg az apját"

Fotó: Koncz Márton - Origo
Fotó: Koncz Márton - Origo -
gyilkosság tárgyalás Szilágyi Péter Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaly májusban meggyilkolt Szilágyi István sógornője, Humenyánszky Sarolta döbbenten figyeli a híreket, ugyanis elkezdődött Péter tárgyalása. A színész fia azt állítja, nem ő ölte meg az édesapját.

Szilágyi sógornője, Sarolta nem érti, Péter miért állítja, hogy nem ő ölte meg édesapját, és egy szavát sem hiszi el.

"Nem értem, miért mondja azt, hogy más is ott volt a házban és ő tette. Ez egyszerűen nem igaz. Én nagyon szeretem Petit, a rokonom, és nem haragszom rá, ha kiszabadul valaha, hozzám mindig jöhet, de nem tudom, miért talál ki ilyet. Lehet, hogy akkora trauma érte, hogy kiesett neki a szörnyűség, amit tett? Nem tudom, de sokszor azt kívánom, hogy bár vége lenne ennek az egésznek"

-tette hozzá Sarolta.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Péter tárgyalása hétfőn kezdődött, ahol nem ismerte el a bűnösségét, és vallomásában azt állította, hogy az idős, törékeny Szilágyi István rátámadt. Mint mondta, védekeznie kellett, ezért ütötte meg kalapáccsal egy alkalommal édesapja fejét. A férfi azt is mondta, hogy valaki megbújt a házban, és az ölte meg az apját. Állítása szerint elveszítette az eszméletét, amikor édesapja meghalt, ezért nem emlékszik arra, ki bánthatta a színészt.

Szilágyi István fiának tárgyalása ősszel folytatódik, és ha a bíróság is bűnösnek találja, akkor akár élete végéig a rácsok mögött maradhat.

"Nem értem az egészet. Néztem Petit a tévében, nagyon le van fogyva, szinte csont és bőr, és a hangja... Olyan lassan beszélt, mintha minden szavát átgondolná, védi az életét, nem akar rosszat mondani"

– tette hozzá Sarolta, aki Péter februárban elhunyt édesanyjának,Humenyánszky Jolánnak a húga.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A szakértők egyébként nem találtak idegen DNS-t vagy ujjlenyomatot a kalapácson, ami a gyilkos fegyver volt. Szilágyi István fejét legalább tizenöt alkalommal ütötték fejen, majd az elkövető megtaposta végtagjait és mellkasát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.