A tavaly májusban meggyilkolt Szilágyi István sógornője, Humenyánszky Sarolta döbbenten figyeli a híreket, ugyanis elkezdődött Péter tárgyalása. A színész fia azt állítja, nem ő ölte meg az édesapját.

Szilágyi sógornője, Sarolta nem érti, Péter miért állítja, hogy nem ő ölte meg édesapját, és egy szavát sem hiszi el.

Pontosan tudom, hogy Péter ölte meg az apját. Jolika szegény mindent elmondott nekem, hiszen a támadás elejét ő maga is végignézte, látta, hogy Peti üti az apját, aztán elszaladt segítségért – mondta megtörten a Blikknek.

"Nem értem, miért mondja azt, hogy más is ott volt a házban és ő tette. Ez egyszerűen nem igaz. Én nagyon szeretem Petit, a rokonom, és nem haragszom rá, ha kiszabadul valaha, hozzám mindig jöhet, de nem tudom, miért talál ki ilyet. Lehet, hogy akkora trauma érte, hogy kiesett neki a szörnyűség, amit tett? Nem tudom, de sokszor azt kívánom, hogy bár vége lenne ennek az egésznek"

-tette hozzá Sarolta.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Péter tárgyalása hétfőn kezdődött, ahol nem ismerte el a bűnösségét, és vallomásában azt állította, hogy az idős, törékeny Szilágyi István rátámadt. Mint mondta, védekeznie kellett, ezért ütötte meg kalapáccsal egy alkalommal édesapja fejét. A férfi azt is mondta, hogy valaki megbújt a házban, és az ölte meg az apját. Állítása szerint elveszítette az eszméletét, amikor édesapja meghalt, ezért nem emlékszik arra, ki bánthatta a színészt.

Szilágyi István fiának tárgyalása ősszel folytatódik, és ha a bíróság is bűnösnek találja, akkor akár élete végéig a rácsok mögött maradhat.

"Nem értem az egészet. Néztem Petit a tévében, nagyon le van fogyva, szinte csont és bőr, és a hangja... Olyan lassan beszélt, mintha minden szavát átgondolná, védi az életét, nem akar rosszat mondani"

– tette hozzá Sarolta, aki Péter februárban elhunyt édesanyjának,Humenyánszky Jolánnak a húga.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A szakértők egyébként nem találtak idegen DNS-t vagy ujjlenyomatot a kalapácson, ami a gyilkos fegyver volt. Szilágyi István fejét legalább tizenöt alkalommal ütötték fejen, majd az elkövető megtaposta végtagjait és mellkasát.