Erős szél, vihar, zivatarok hozhatják meg az átmeneti felfrissülést: ekkor számíthatsz rá

Forrás: Kálló Péter - Origo -
kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átmenetileg pár fokkal csökken a hőmérséklet, aztán újra felforrósodik a levegő. 

Péntek


Estig sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Estétől aztán nyugat, délnyugat felől szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet - keleten lehet még forró a levegő.

Szombat


Az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő lesz csapadék nélkül. Azonban északkeleten, illetve az Északi-középhegység térségében délután többfelé törhet ki zivatar. 25 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk, kissé felfrissül a levegő. Az északnyugati szél élénk lesz.

Forrás: Kálló Péter - Origo

Vasárnap


Többórás ragyogó napsütés várható, melyet inkább csak a keleti területeken zavarnak gomolyfelhők. Kicsi az esély záporra. 30-31 fokos kánikula valószínű.

Hétfő és kedd


Sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Csak elétve fordulhat elő helyi zápor, zivatar. Újra emelkedik a hőmérséklet, keddre újra országossá válhat a hőség 30-37 fokos maximumokkal - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.