10 év bujkálás után fogták el a TOP 50-es körözési listán szereplő magyar férfit

Forrás: Shutterstock -
elfogták rendőrség letartóztatták körözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz év bujkálás után, 2021. július 1-jén az Egyesült Királyságban fogták el a hosszú bűnlajstrommal rendelkező magyar férfit, aki a rendőrség TOP 50-es körözési listáján szerepelt.

F. István Lajost összesen 18 - 1996 és 2008 között elkövetett - bűncselekmény miatt körözték, amikkel összefüggésben 6 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Bűnlajstromán szerepel rablás, önbíráskodás, kábítószerrel való visszaélés, csalás és közokirat-hamisítás.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A körözött az ítélethirdetést követően szökött meg a rá kiszabott büntetés elől, és feltehetően magyar okmányait külföldire cserélve bujkált. Az elfogásra a büntetés elévülése előtt egy évvel került sor.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársainak - rendőri együttműködés keretében -, a célkörözési szakegységek európai hálózatán (ENFAST) keresztül sikerült külföldi kollégáik révén a szökésben lévőt kézre keríteni.

F. István Lajos jelenleg őrizetben van, kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek - írja a Police.hu.

Ez is érdekelhet: Ismert énekesre csapott le a rendőrség - ezért kattant rajta bilincs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.