globális felmelegedés meleg Nyár emberiség jövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Enyhe telek, pokolian meleg nyári nappalok és éjszakák. Ugye, neked is ismerős? A klímaváltozás következményeit a saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk, és ha így folytatjuk, a helyzet csak rosszabb lesz.

Sorra dőlnek a melegrekordok, idén nyáron Magyarországon megdőlt a melegrekord, és többször is vörös kód lépett érvénybe. Sok helyütt éjszakánként is 30 fokot mértek, légkondi, és ventilátor nélkül pedig alig lehet megmaradni a lakásban. A szárazság pusztító hatással van a tavainkra, erdőinkre, mégis sokan azt mondják, az idei lehet hátralévő életünk leghidegebb nyara.

A klímaváltozás hatásait a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, a jegesmedvék például évek óta bajban vannak, mert szép lassan az utolsó jeges menedékük is elolvad a globális felmelegedés miatt. Ha mindannyian csak pár, aprócska dolgon változtatnánk, javíthatnánk a Föld helyzetén.

Meg kellene védeni a fákat, megóvni a zöld területeket, fát ültetni, és kevesebb szemetet termelni. Emellett érdemes lenne kevesebbszer autóba ülni, és mindenkinek tennie kellene azért, hogy megóvja a bolygót.

A globális klímaváltozás tehát nem csak politika, hiszen mi, emberek idéztük elő, és csak mi tehetünk ellene. Minden embernek kötelessége lenne azon dolgozni, hogy a helyzet jobb legyen, és legalább a saját környezetében zöldebben éljen. Ha a helyzet nem változik, ennél csak melegebb nyarak várnak ránk -figyelmeztet a bahir.

Globális felmelegedés (illusztráció) Forrás: Science Photo Library via AFP/Rana Dias/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Rana Dias/Caia Image/Science Pho

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.