Édesanyja szeme láttára veszett a mélybe 18 hónapos kislánya: papája ejtette ki az ablakon

édesanya zuhanás Papa kislány tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű tragédia történt egy családi kiránduláson Puerto Ricóban, amikor egy 18 hónapos kislányt a nagyapja véletlenül kiejtett az óceánjáró ablakából. A vízbe csapódáskor a gyermek életét vesztette.

Alan és Kimberly Wiegand élete egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor imádott kislányuk kizuhant egy óceánjáró ablakából. A felfoghatatlan tragédia idején a nagypapa vigyázott a gyermekre, figyelmetlen volt, amikor a nyitott ablakhoz emelte.

A nagypapa unokájával a Freedom of the Seas hajó fedélzetén játszott, amikor kikötöttek Puerto Ricóban.

Egy váratlan pillanatban Salvatore Anello a véletlenül elejtette Chloet, aki 150 méteren keresztül zuhant, majd a vízbe csapódáskor azonnal életét vesztette. Az óceánjáró hajó 11. emeletének hiányzó ablakán keresztül zuhan ki a gyermek a halálba.

A megrázó eset immár két éve történt, de a szülők által indított gondatlansági perben még csak a napokban született döntés. A gyászoló szülők ugyanis beperelték a karibi hajótársaságot, amiért az óceánjárón rosszul voltak megtervezve az ablakok és nem volt figyelmeztető felirat a hiányzó részen. Ezt tartották kislányuk, Chloe halála okának.

A bíró kedd délután elutasította az ügyet, mivel úgy ítélte meg, hogy a Royal Caribbean nem láthatta előre Salvatore Anello katasztrofális döntését, hogy 18 hónapos unokáját a nyitott ablakhoz emeli.

"Az igazi kockázatot jelentő veszélyt itt az jelentette, hogy Anello úr egy gyermeket emelt a nyitott ablakhoz"

- írta Donald L. Graham szövetségi bíró.

A döntés utáni percekben a szülők ügyvédje közölte, hogy az Indiana állambeli South Bendből származó házaspár fellebbezést tervez.

"A családot meglepte és mélyen elszomorította a bíróság döntése. Ez egy olyan ügy, amelyről az esküdtszéknek kellene döntenie, bízunk benne és reméljük, hogy a fellebbviteli bíróság is egyet fog érteni"

- nyilatkozta az ügyvéd a DailyMail-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.