Négyéves kisfiút kellett újraéleszteni szombaton a dunaújvárosi strandon

kisfiú strand Dunaújváros újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négyéves kisfiút élesztettek újra a dunaújvárosi strandon szombaton. A gyermeket a vendégek húzták ki a vízből, miután látták, hogy elmerült a medencében. Pulzusa volt, de a légzése leállt, az úszómester kezdte el lélegeztetni a mentők kiérkezéséig.

Egy vendég vette észre, hogy egy kisfiú elmerült a medencében a dunaújvárosi strandon szombat délután. A gyermek azonnal kihúzták a vízből, majd az úszómester sietett a segítségükre.

"Mire odaértem, már feküdt egy törölközőn. Felmértem az állapotát, pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért lélegeztetni kezdtem. Szerencsére már a második befúvásnál visszanyerte a légzését, így, amikor a mentők a helyszínre érkeztek, már stabil állapotban volt"

- nyilatkozta az úszómester az RTL Klubnak.

Négyéves kisfiú életéért küzdöttek a dunaújvárosi strandon (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a strand üzemeltetője is.

"Bár felkészült szakmai stábunk van, a gyermekek életének védelme a szülőnek a feladata. A házirendünk tartalmazza, hogy 10 év alatti kiskorú gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe, nemhogy egyedül kóborol az élményfürdő területén" - mondta Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.