Orbán Viktor: számos döntés született a harmadik oltással kapcsolatban - Itt vannak a részletek

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán -
harmadik oltás Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, milyen döntéseket hoztak a harmadik oltással kapcsolatban. 

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában elmondta, hogy számos döntés született a harmadik oltással kapcsolatban. A vélemények megoszalank ugyan annak tekintetében, kell-e harmadik oltás, a WHO is bizonytalanságot okozó közelményt adott ki tegnap.

Arról azonban nincs információ, hogy a harmadik oltás káros lenne. A vita arról szól, mennyire hasznos. A kormány úgy gondolja, hogyha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor miért ne legyen? Ezért lehetővé teszik a harnadik oltást, de a szakemberek azt javasolják, hogy a második oltás után teljen el legalább négy hónap. Ha szükséges, akkor ettől a háziorvosok eltérhetnek, ők döntiek el, beadják-e előbb.

Orbán Viktor kormányfő a harmadik oltásról beszélt Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


Oltási rend nem lesz, a rendszert nem akarják terhelni, regisztrálni kell. Mindenki ott kaphatja meg a harmadik oltást, ahol az eddigieket is.

Azt is a háziorvosok döntik el, ki és milyen oltást kaphat harmadikként. Vannak, akik szerint az oltások keverése a hatékony, és vannak, akik szerint az a jó, ha ugyanolyant kap a páciens.

A koronavírus elleni harmadi oltásra augusztus 1-től lehet jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.