Hatalmas veszélyt jelentenek az emberre támadó darazsak

Forrás: -- -
veszély csípés állat rovar támadás darázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A darazsak most rajokba verődve támadhatnak az emberekre. Csípésük nagyobb veszélyt jelenthet, mint valaha.

A napokban ismerhettük meg annak az alig 8 éves kislánynak a szerencsétlen történetét, akinek az arcát brutálisan összecsípték a darazsak. A mentőknek végül sikerült megmenteni a gyermeket, de szüksége volt kórházi ellátásra.

"Fontos leszögezni, hogy a rengeteg méhfaj közül a méhészek kizárólag a mézelő méhekkel foglalkoznak." Forrás: --

"Fontos leszögezni, hogy a rengeteg méhfaj közül a méhészek kizárólag a mézelő méhekkel foglalkoznak"

mondta a Borsnak Horváth Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakértője.

Ám abban az esetben, ha szabadon álló méhrajt észlelünk, akkor nemcsak a lakosság, hanem a méhészetekben levő méhcsaládok is nagy veszélybe kerülnek.

"Sajnos, az éghajlatváltozás miatt olyan betegségek, kártevők jelentek meg, amelyek miatt már nem tudnak vadon élni. Fontos tudni, hogy a méhek három kilométer sugarú körben mozognak, messzebb nem repülnek."

–tette hozzá a szakértő.

A darazsakkal már sokkal jobban kell vigyázni, hiszen azok ragadozó rovarok. "Most kezdődik a darázs-szezon, sorra születnek a veszélyes fullánkosok. Előfordulhat, hogy ma még egyet sem látunk, holnap pedig ellepik az udvart, vagy a lakást, mert egyszerre kelnek ki a fészekben" - mondta Boros Tibor méhrajbefogó.

Amikor födémben raknak fészket, az azért veszélyes, mert könnyen átrághatják a mennyezetet. Ha ez megtörtént, azonnal ki kell lakoltatni a lakókat, mert életveszély áll fenn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.