A beoltottak háromnegyede megfertőződött, ennyien lettek súlyos betegek Szingapúrban

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Szingapúr védőoltás COVID-19 oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szingapúrban az utóbbi négy hétben a koronavírussal újonnan fertőzöttek 75 százaléka a beoltottak közül került ki, viszont csak kevesen betegedtek meg közülük - adta hírül a Reuters hírügynökség a szingapúri kormány adataira hivatkozva.

Szingapúrban a csütörtökig számított 28 napban 1096 új fertőzöttet regisztráltak, 44 százalékuk mindkét oltást megkapta, 30 százalékuk csak az egyiket. Közülük senki sem betegedett meg súlyosan: vagy tünetmentes voltak vagy csak nagyon enyhe tüneteik. Az 1096 fertőzöttből nyolc betegedett meg súlyosan, de közülük senki sem volt beoltva, még részlegesen sem.

A beoltottak háromnegyede megfertőződött, ennyien lettek súlyos betegek Szingapúrban Forrás: MTI/Balázs Attila

A statisztika alapján egyértelmű, hogy az oltás nagyon hatásos a súlyos megbetegedés megakadályozásában, ám abban kevésbé, hogy elejét venné a megfertőződésnek. Ezért - hívta fel a figyelmet a szingapúri kormány - beoltottak is fertőzhetnek, így az oltottság egymagában nem elég a vírus terjedésének megakadályozásához.

Szingapúr 5,7 millió lakosának már csaknem 75 százaléka kapott legalább egy dózist, a teljesen beoltottak aránya pedig 50 százalék. Az országban Pfizer és Moderna vakcinákat alkalmaznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.