Hosszú Katinka rengeteg támadást kap, mióta gyengén teljesít a tokiói ötkarikás játékokon, ráadásul visszalépett a 200 méter pillangótól, elvéve így az esélyt Jakabos Zsuzsannától. Katinka számára az utolsó versenyszám sem végződött jól: végül a 20. helyen végzett a 200 méteres hátúszás versenyszámban.

A 32 éves úszó azzal magyarázza a vártnál gyengébb szereplést, hogy a koronavírus miatt elmaradtak az állandó versenyzések, így új stratégiát kellett kitalálnia, mely végül nem bizonyult elég hatékonynak.

A sebességem nincs meg, ami eddig az állandó versenyzések miatt megvolt. Próbáltunk erre kitalálni dolgokat, de ezek szerint nem volt elég. Most jön egy pici pihenés, aztán meglátjuk hogyan tovább. Ami itt történt azt nem szabad lezárni. A győzelmeket is mindig átgondolom. Úszni fogok, az egész biztos"

- nyilatkozta Katinka az Origonak. 

Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését a 200 méteres hátúszás versenyszámban.Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az úszónő becsületből elindult a 200 méteres hátúszás előfutamában, bár sejtette, hogy nem ez lesz élete úszása. Végül az elődöntőben a hatodik helyen végzett, így a középdöntőbe már nem jutott be. 

Odaálltam, és harcoltam végig. Próbáltam olyan gyorsan menni, ahogy tudtam. Ez végig nagy küzdelem volt, kár, hogy az időeredményen nem látszódott"

- mondta Katinka, akit sokan védelmükbe vettek a rengeteg támadás után.

Kapcsolódó cikkek: