Megkezdi a Sinopharm-vakcina alkalmazását a 3 és 17 év közötti gyerekeknél az Egyesült Arab Emírségek

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Sinopharm pandémia védőoltás COVID-19 gyerekek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását a 3 és 17 év közötti gyerekek beoltására - közölte a kormány a Twitter közösségi portálon.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a döntés klinikai tesztelések és széleskörű kiértékelés nyomán született, további részleteket azonban nem közöltek. A hatóságok júniusi tájékoztatása szerint a tesztelés során 900 gyerek immunreakcióját vizsgálták.

Az Öböl menti arab államban, ahol világszerte az egyik legmagasabb az átoltottsági arány, már korábban is biztosítottak Pfizer/BioNTech-vakcinát a 12-15 év közötti gyerekek részére a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Az egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint az Emírségek mintegy kilencmilliós lakosságának 78,95 százaléka kapta meg az első adag oltását, 70,57 százaléka pedig mindkét dózist.
Az Egyesült Arab Emírségekben, a térség turisztikai és kereskedelmi központjában, vasárnap 1518 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma 682 377, és eddig 1951-en haltak meg a betegségben.

Az Emírségekben III. fázisú klinikai vizsgálatot végeztek a Sinopharm-oltás hatékonyságáról, és gyártani is kezdték a kínai fejlesztésű vakcinát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.