Sokkoló hír! Cápa jelent meg a magyarok kedvenc nyaralóhelyén

Forrás: Imgue -
Adria cápatámadás Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új szaporodóhelyet találtak a nagy fehér cápák, akiknek ráadásul már magyar áldozatuk is volt.

Dr. Alessandro de Maddalena olasz tengerbiológus adriai cápatámadásokkal foglalkozik. Elmondása szerint a XIX. század közepétől a mai napig 83 hitelesített nagyfehércápa-észlelés történt. A cápák kilenc emberre támadtak rá, ebből 7 halálos kimenetelű volt.

A kép csak illusztráció Forrás: Imgue

Az áldozatok között egy magyar nő is van, aki 1934 augusztusában Susak szigeténél, a Margarina-zátony mellett úszott. A 18 éves Novák Ágnest magával ragadta egy 6 méter hosszú fehér cápa. Nem sokkal később ismét egy 6 méter körüli nagy fehér cápa támadt rá egy, a parttól 50-70 méterre úszó férfira. Ezután 2008-ban újra cápatámadás történt. A dalmáciai Vis szigetén, a parttól mindössze húsz méterre egy halakra vadászó szlovén búvárt ért támadás. A cápa lábon harapta a férfit, de szerencsére sikerült megmenteni az életét – írja a Ripost.

A tengerbiológus szerint az Adriai-tenger lehet a nagy fehér cápák egyik szaporodási területe. Emiatt érdemes óvatosnak lenni, hiszen most márciusban is észleltek fehér cápát, amely Pugliában bukkant fel, s amely közel 9 méteres volt.

Ez is érdekelhet: Kiugrott a cápa a vízből és elkapta a siklóernyős lábát: ez történt utána

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.