Návai Anikó az etikus újságírásról adott ki közleményt

Forrás: TV2 -
Návai Anikó HFPA Hollywood újságírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, plagizált interjú miatt rúgták ki a magyar sztárújságírót, Návai Anikót.

Návai Anikó külsős munkatársként dolgozott a Nők Lapjánál, és mint kiderült, egy sajátként leadott Scarlett Johanssonnal készült anyaga nem friss beszélgetés alapján készült, hanem korábbi cikkeket ollózott össze. Miután a lap azonnali hatállyal kirúgta őt, Návai is reagált a botrányra,és azt mondta, semmit nem csinálna másképp. Anikó - aki a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) tagja - nem először került plágiumgyanús szituációba, mégis úgy véli, ő csak a történet bűnbakja.

A botrány után Návai Anikó egy közleményt adott ki a HFPA-tagjaként, amelyben arról ír, hogy a Golden Globe-díjakról döntő HFPA megreformálta magát. Mint kiderült, a szervezetnek több botránya is volt már: a szervezet újságíróit rendszeresen luxusnyaralásokkal fizették le, de kartellezéssel is megvádolták a szervezetet. A tájékoztató szerint a HFPA a jövőben diverzebbé, etikusabbá és elszámolhatóbbá válik majd -írja a Blikk.

Innentől kezdve a HFPA-tagok nem fogadhatnak el semmilyen ajándékot, promóciós anyagot sem színészektől, sem rendezőktől, sem a stúdióktól vagy olyan embertől, aki egy adott filmen vagy televíziós program gyártásában részt vesz, a szexuális visszaélések elkerülése végett pedig a tagoknak kötelező lesz tréningeken részt venniük.

Mostantól etikusabbak lesznek az újságírók Hollywoodban. Forrás: TV2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.