Eldurvult a szaunázás Somogy megyében: brutális fejsérüléseket szenvedett egy férfi

szauna verekedés Somogy megye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 39 éves férfival szemben, aki súlyosan ittas állapotban, különösebb indok nélkül olyan brutálisan bántalmazta ismerősét, hogy a sértett halála csak a véletlen folytán nem következett be.

A férfi 2020 novemberében felkereste ismerősét, mivel előzetesen megbeszélték, hogy közösen fognak italokat palackozni. A két férfi a közös munka közben nemcsak palackozta, hanem fogyasztotta is a sértett almaborát és pálinkáját, amitől ittas állapotba kerültek.

Az esti órákban közösen átmentek az egyik közelben lakó ismerőshöz, ahol az ott lévő baráti társasággal szaunázni kezdtek, közben pedig folytatták az italozást, végül a szaunaházban újra csak a két férfi maradt. A súlyos fokú ittas állapotban az egyikük különösebb indok nélkül vitát provokált a másikkal, majd dulakodni kezdett, melynek során többször meglökte, utána pedig ököllel állcsúcson ütötte.

A részeg férfi ezután sem állt le, ezt követően

marokra fogott egy üres borosüveget, majd azzal legalább nyolc ütést mért a társa fejére egészen addig, míg a palack a férfi fején szilánkosra nem tört. Az ütések következtében a férfi a földre esett, amitől a testfelületén a szétszóródott üvegcsereptől további vágott sebek keletkeztek.

A verekedést kezdeményező alak önkívületi állapotban kiabálni kezdett, melyre felfigyelt a házigazda, illetve az ott lévő baráti társaság tagjai, akik értesítették a mentőket.

A bántalmazott férfi többek között a koponyacsont, az orrcsont, és a csontos szemkeret törésével járó – sérüléseket szenvedett,

melytől ugyan életveszélyes állapot nem alakult ki, azonban az eszköz élet kioltására alkalmas jellegére, a bántalmazás erejére, valamint a célzott testtájékra tekintettel fennállt a reális lehetősége olyan sérülés kialakulásának, amely könnyen a sértett halálát eredményezhette volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására indítványt - írja az Ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.