Házilag kotyvasztott alkoholt egy 63 éves nő - 16 ember ölt meg vele

Forrás: MTI/EPA/Filip Singer -
alkoholmérgezés halál mérgezés alkohol illegális
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nőt őrizetbe vették gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával, miután 16 ember halt meg azután, hogy ittak a házi készítésű alkoholtartalmú italából. 

16 különböző korú férfi és nő hunyt el alkoholmérgezésben a litvániai Kaunas kórházaiban, többségük ugyanabból a kerületből származott. Kiderült, hogy mindannyian egy 63 éves nő által kotyvasztott alkoholtartalmú italából ittak, ez okozta a halálukat. A nőt letartóztatták és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A nő házában tartott házkutatás során ismeretlen eredetű folyadékot tartalmazó edényeket találtak, ezeket további vizsgálatokra küldték - írja a Newsweek.

16 embert ölt meg a nő otthon kotyvasztott alkoholtartalmú italával. Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A rendőrség és az orvosok mindenkit arra figyelmeztettek, hogy ne vásároljanak és ne fogyasszanak ismeretlen eredetű alkoholtartalmú italokat. Az alkoholpótlók ugyanis két csoportba sorolhatóak: az egyik csoport etanolt, a másik pedig etilénglikolt (fagyállót) és metanolt tartalmaz. Az etanollal való mérgezés általában nem súlyos, az etilénglikol- és metanolmérgezés azonban halálos is lehet. Ráadásul azoknál is visszafordíthatatlan szervkárosodást okozhat, akik túlélik, például veseelégtelenséget vagy vakságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.