Bekeményít az időjárás: ami hétfőtől várható, annak sokan nem fognak örülni

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
hidegfront kánikula időjárás Nyár melegfront
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap az ország túlnyomó részén még napos idő várható, de hétfőtől hidegfront éri el hazánkat.

Nyugaton már vasárnap délután erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől a nyugati határszélen már zápor, zivatar is előfordulhat. A hét utolsó napján még meleg lesz: 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn hidegfront éri el hazánkat, melynek hatására északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és eleinte északnyugaton, északon többfelé, később a déli és a keleti tájakon szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar.

Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 19 és 35 fok között változik a hőmérséklet - már csak a Tiszántúlon lehet rekkenő hőség.

Kedden erősen felhős lesz az ég, eleinte délen és keleten lehet további csapadék, majd elszórtan fordulhatnak elő záporok, a hőmérséklet 24-25°C körül alakul. Szerdán is marad a borongós, kora őszies idő, csak estétől, északon csökken érdemben a felhőzet. Főleg délen, délkeleten lehet kisebb eső, zápor, 20-26 fok körüli értékeket mérhetünk délután -írja a köpönyeg.

Hétfőn durva hidegfront éri el hazánk térségét. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.