Diana hercegné 24 évvel ezelőtt, augusztus 31-én szenvedett végzetes balesetet. Károly herceg amint tudomást szerzett a hírről, elmondta a fiainak, de Harry herceg nem volt hajlandó elfogadni a történteket.

Diana hercegné 24 évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy tragikus balesetben. Halála az egész világot megrázta, de a legfájdalmasabb a fiai számára volt. Károly hercegre maradt a végzetes napon, hogy közölje a hírt a gyerekekkel, akik akkor még csak 12 és 15 évesek voltak.

Harry herceg látni akarta anyja holttestétForrás: AFP/Johnny Eggitt

Amint értesült arról, hogy Diana Franciaországban elhunyt, felkeltette a gyerekeket, és közölte velük, mi történt. Harry nem akarta elfogadni, hogy imádott anyja meghalt, mindenképpen látni akarta a holttestét és apjával akart menni Franciországba, de természetesen ezt Károly nem engedte.

A herceg a királyi magángéppel akart oda utazni, de a királynő nem adott rá engedélyt, Károly azonban nem tágított. Károly keményebben küzdött Dianáért ekkor, mint az életében bármikor" - idézi a Mirror Richard Kay újságírót, aki Diana jó barátja volt, az utolsó ember, akivel életében beszélt. Természetesen végül teljesült az akarata, Diana teste pedig 16 órával később már Londonban is volt. 1991. szeptember 6-án temették el a hercegnét.