Müller Cecília bejelentése: "A negyedik hullám küszöbén vagyunk"

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
negyedik hullám Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az országos tisztifőorvos megerősítette, hogy a koronavírus negyedik hullámának a küszöbén vagyunk, erre utalnak a trendek.

Az egész Európában emelkedő számokért a delta-variáns okolható, ami sokkal fertőzőképesebb az eddigi mutációknál. Nálunk is megfigyelhető az emelkedés.

Müller Cecília kijelentette, hogy nem kerülhetjük el a negyedik hullámot Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Úgy látjuk, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk. Európában már mindenhol emelkedő trendek vannak a fertőzöttek számát tekintve,ezt látjuk Magyarországon is tulajdonképpen augusztus második hetétől: ugyan enyhén, tehát kis számokról beszélünk, de a tendencia egyértelműen észlelhető. Ezt a delta-variáns okozza" - mondta a Mokkában Müller Cecília. Hozzátette, hogy a delta-variáns már itthon is átvette a vezető szerepet. "Nem kerülhetjük el a negyedik hullámot, ez egyértelmű" - szögezte le.

Ezek a delta variáns tünetei: könnyen összekeverhető az allergiával


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.