A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint a megengedett sebességet jócskán túllépte, amivel halálos eredménnyel járó balesetet okozott.

Az elkövető 2020 novembernek egyik estéjén legalább 110 km/h sebességgel közlekedett autóval Szada lakott területén, az ott megengedett 50 km/h helyett. A férfi észrevette, hogy jóval előtte a sértett személy, szabálytalanul, kerékpárját hajtva és nem tolva kezdte meg az átkelést a zebrán. Az észlelés ellenére a sebességtúllépés miatt már nem tudott megállni és így elgázolta a kerékpáros sértettet, aki majdnem húsz méterre repült az ütközés helyétől. A biciklis a helyszínen életét vesztette.

Megrázó részletek a szadai gázolásról: 20 méterrel arrébb találták meg a biciklis holttestét (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

Amennyiben az autós a megengedett sebességgel közlekedik, akár normál lassító fékezéssel is megállíthatta volna a járművét a kerékpáros előtt.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.