Margaret Loughrey nyolc évvel ezelőtt nyert a lottón, és nagylelkűen adományozott a 27 millió fontos nyereményéből a rokonainak, és még a szomszédjának is. Korábban azt nyilatkozta, a pénz megkeserítette az életét. 56 évesen távozott az élők sorából.

Amikor 8 évvel ezelőtt az észak-írországi Margaret Loughrey megnyerte a 27 millió fontos jackpotot, heti 58 fontnyi segélyből élt, ami átszámítva nagyjából 23 ezer forint. Sokkos állapotba került, amint felfedezte, hogy nem kell többé nélkülöznie, hiszen 23 millió fontot nyert, vagyis mai árfolyamon körülbelül 11 milliárd forintot. Mivel ismerte a szegénységet, rokonainak is adott a pénzből, valamint a szomszédjának is.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Hiába adakozott azonban, és hiába sikerült megépítenie álmai otthonát, saját bevallása szerint a pénz megkeserítette az életét - írja a Mirror. Azt gondolta, hogy emiatt soha nem fog már nyugodtan és boldogan élni. 56 évesen távozott az élők sorából, a rendőrség ugyan nem tartja "gyanúsnak" a nő halálának körülményeit, de a biztonság kedvéért kivizsgálják.