Drogok, depresszió, öngyilkosság - Így alakult a leggazdagabb lottónyertesek sorsa

öngyilkos milliomos öngyilkosság lottónyeremény lottónyertesek sorsa magazin lottónyertes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hihetnénk, hogy a lottónyertesek szerencsés emberek, akik a több százmilliós nyereményükkel gazdagabban végre gondtalanul élhetik az életüket. Ám a való életben sajnos sok olyan esetről tudunk, amikor inkább a nyomorba taszította őket a hatalmas nyeremény.

Egy átlagos életet élő ember számára szinte felfoghatatlan, ha hirtelen az ölébe hullik egy vagyon. A pénz önmagában ugyanis nem megoldás semmire, azzal bizony bánni is kell, sőt, a vele járó lelki terheket is el kell tudni viselni.

"Aki azt mondja, hogy a pénz nem boldogít, az nem volt még gazdag, de először is fontos, hogy tudjuk, mit jelent nekünk a boldogság" - kezdte mesélni Andraschek Lászlóné, aki 2013-ban 630 millió forintot nyert. A magyar lottónyertes tapasztalatait IDE kattintva olvashatod el.

A hirtelen gazdaggá váló emberek kiszakadnak a komfortzónájukból, új élethelyzetekben kényszerülnek megállni a helyüket, ami hatalmas stresszt, szorongást, sőt, akár depressziót is kiválthat. Ugyanakkor sosem szabad elfelejteni, hogy ott vannak a közvetlen közelében lévők is, akik az esetek többségében egyszerűen csak megpróbálják kihasználni.

Ezt remekül példázza Stacey Lowry esete is, aki 5 millió dollárt nyert a lottón. Ám az oregoni nő élete emiatt nemes egyszerűséggel borzalommá vált. Szomszédai, a környéken lakók ugyanis folyamatosan pénzt kértek tőle, amikor azonban Stacey nem akart adni, gonosz és súlyos pletykákat kezdtek el róla terjeszteni. Végül már az utcára is félve lépett ki, mivel mindenki megvető pillantásokkal és gúnyos megjegyzésekkel illette, ami miatt végül el kellett költöznie a városból.

Stacey Lowry 5 millió dollárt nyert a lottón, ám az oregoni nő élete emiatt nemes egyszerűséggel borzalommá vált Forrás: Shutterstock

Milliókért egy életet

Ez azonban még a szerencsésebb esetek közé tartozik, hiszen volt olyan lottónyertes, akit saját családtagja akart meggyilkolni a nyeremény miatt.

William Post 1988-ban 16,2 millió dollárt nyert a lottón, de nem érezte szükségét, hogy nyereményét testvérével is megossza. Ez a döntése pedig majdnem az életébe került. A pennsylvaniai férfit ugyanis,

A kanadai nőgyógyász Joseph Roncaioli és felesége 5 milliót nyertek a lottón, ám a férj csillapíthatatlan haragra gerjedt, amikor megtudta, neje 2 milliót adott nyereményükből eltitkolt gyermekének. Roncaioli nemes egyszerűséggel megmérgezte a nőt.

Joseph Roncaioli megmérgezte feleségét, miután megtudta, neje 2 milliót adott nyereményükből eltitkolt gyermekének Forrás: Shutterstock

A lottónyertesek lejtője túlköltekezéssel, csalókkal, szélhámosokkal, mentális összeomlással, sőt, önpusztítással is ki van bélelve.

Sharon Tirabassi, miután 10 millió dollárt nyert, féktelen költekezésbe kezdett: luxus ingatlan, autók, méregdrága designer ruhák, fényűző bulik, utazások. Meggondolatlanságának köszönhetően pár évvel később egy bérelt lakásban találta magát, és újból buszvezetőként dolgozott.

Gerald Muswagon 1998-ban nyert 10 millió dollárt. A kanadai férfi vett egy házat, ám nem egy meghitt családi fészket alakított ki benne. Egyfajta buliközpontot csinált belőle, ahol éjjel-nappal folyt az alkohol és pörögtek a különböző kábítószerek. A nyereményből továbbá több luxusautót is vett magának és barátainak egyaránt, a maradékból pedig fényűző életét finanszírozta. A hatalmas összeg így hamar el is fogyott. A lottónyertes ezután egy farmon dolgozott munkásként, majd 2005-ben öngyilkos lett, szülei garázsában akasztotta fel magát.

Gerald Muswagon 1998-ban nyert 10 millió dollárt, amiből a férfi vett egy házat, ahol éjjel-nappal folyt az alkohol Forrás: Shutterstock

Az egyik legnagyobb lottómilliomos vesztes kétségkívül Jack Whittaker, aki 2002-ben nyert 114 millió dollárt. Miután átvette nyereményét, élete szinte azonnal megváltozott, de nem pozitív irányba. Ittas vezetésért letartóztatták, kocsijából elloptak egy táskát, melyben 545 ezer dollár volt, lakásában találtak rá holtan unokahúgára, aki drogtúladagolásban vesztette életét, majd saját lánya is meghalt.

Ez csupán pár példa arra, hogy a hatalmas, hirtelen jött pénz nem mindig áldás. Egy lottónyeremény után érdemes alaposan megtervezni, akár egy megbízható pénzügyi tanácsadóval közösen, hogy mire költsön, mibe fektessen az ember. Ám, még véletlenül se jó ötlet abszurd költekezésbe kezdeni, valamint teljesen kifordulni önmagunkból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.