Dr. Novák Hunor mindenkit óvatosságra int a koronavírus negyedik hullámával kapcsolatban. Lehet, hogy mégsem vészeljük át könnyen. 

A koronavírus negyedik hulláma egyre több országot érint, főleg az eddigieknél sokkal fertőzőbb delta-variáns miatt. Jelenleg az oltatlanok vannak veszélyben, de mivel hazánkban az átoltottság magas, sokan optimistán tekintenek a jövőbe és abban bíznak, hogy nem lesz olyan nagy probléma, mint a harmadik hullám idején. Dr. Novák Hunor azonban mindenkit óvatosságra int.

A negyedik hullám is okozhat gondokat dr. Novák Hunor szerintForrás: Shutterstock

"Pár nappal ezelőtti hír: »A fertőzöttek száma emelkedik - napi 100-120 új esetet jelentenek -, de a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz, a mostani hullám az egészségügyet nem terheli majd meg - véli Merkely.« Sok helyről hallok hasonló nyilatkozatokat. Úgy gondolom, egy biztos van: hogy nem tudjuk, mi lesz, ugyanis nem látunk a jövőbe.
Könnyen lehet az is, hogy a negyedik hullám nagyobb és súlyosabb lesz hazánkban, mint bármelyik korábbi. Sajnos a delta variáns sokkal, de sokkal fertőzőképesebb. Én úgy gondolom, hogy az kisebb csoda lenne, ha nem lennének újból szigorítások, ha nem terhelné meg az egészségügyet a 4. hullám, ha nem lennének műtét-halasztások és orvos-nővér átvezénylések hazánkban.

Bár az oltás szerencsére nagy eséllyel megvéd a súlyos tünetektől, és főként az oltatlanok körében tombol a járvány újabb hulláma, mai hír, hogy az USA egyre több államában kritikus szinten van az intenzív osztályok telítettsége, és egyre több helyen hamarosan elfogynak az intenzíves ágyak. Ez a 4. hullám az USA-ban" - írta dr. Novák Hunor a Facebook-oldalán.