A vajai gimnazista tragédiája az egész országot megrázta: egy 16 éves fiú azért követett el öngyilkosságot, mert nem bírta tovább, hogy az osztálytársai folyamatosan bántják. Az ő életének vége, a családja összetört, de bocsánatot egyelőre nem kért tőlük senki. A zaklatók hallgatnak. 

A 16 éves vajai gimnazista, Gábor nem bírta tovább az osztálytársai zaklatását: egyik reggel betette a táskájába a kést és a kötelet és elindult otthonról. Azon a hétfőn nem az iskolába ment, hanem véget vetett az életének. Holttestét kedden találta meg a nevelőapja, de akkor már túl késő volt. Azóta sok részlet kiderült az ügyről. Most az, hogy az osztálytársai szinte kivétel nélkül benne voltak a szekálásban, Gábornak különösen fájt, hogy a lányok is, és talán ők voltak a leghangosabbak. 

A tinit szinte az egész osztálya bántotta - Képünk illusztrációCopyright: Shao-Chun Wang

A diákok "homárfejűnek", "hülye gyereknek" nevezték a fiút, és ezeknél sokkal rosszabbakat is kapott. A családtól azóta sem kértek bocsánatot a zaklatók, de az anya kijelentette, nem is tudna nekik megbocsátani. 

"Nem teszünk jogi lépéseket, szeretnénk békében gyászolni. Persze, azokra a gyerekekre haragszunk, akik a fiamat szekálták. Nem tudok nekik megbocsátani. Ép ésszel nem tudjuk felfogni, miért kellett bántani őt" - mondta a Blikknek az anya. "Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek" - tette hozzá. Egyelőre az iskola sem kereste fel a családot.