Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - erre bukkantak az íróasztali fiókjukban a rendőrök

Forrás: -- -
hálapénz rendőrség asszisztens gyanúsítás főorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK.

A megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült

- írták.

Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst (A kép illusztráció) Forrás: --

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol

az íróasztalfiókokban közel kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Forrás: MTI

Tilos hálapénzt adni az orvosoknak: évente 40 milliárd forint marad a betegek zsebében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.