Vajai diáktragédia: évek óta pokoli a helyzet az iskolában és a környékén is

Forrás: Shutterstock -
bántalmazás Vajai diáktragédia zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vajai gimnazista tragédiája az egész országot megrázta: egy 16 éves fiú azért követett el öngyilkosságot, mert nem bírta tovább, hogy az osztálytársai folyamatosan bántják.

Az üggyel kapcsolatban most a Ripostnak megszólalt a baktalórántházi iskola egykori tanulója, Zsanett.

Elmondta, nem a 16 éves fiú az első, akit zaklattak az iskolában, a tanulmányai utolsó évében iskolát is váltott hasonló okokból és társai agresszív viselkedése miatt.

"Nagyon sok roma gyermek jár abba az iskolába, akik nem olyan nevelésben részesülnek, mint ahogy arra szükségük lenne. Őket az utca neveli nem a szülők, úgy érzik, bármit megtehetnek: Nem csak az iskolában féltek a tanulók, a környéken sem érezték magukat biztonságban. Emlékszem, hogy a suli után gyakran meg kellett várnunk egymást órák után, hogy együtt menjünk vissza a kollégiumba, mivel a környéken élő emberektől féltünk" - mondta el Zsanett.

A 16 éves vajai gimnazista, Gábor nem bírta tovább az osztálytársai zaklatását: egyik reggel betette a táskájába a kést és a kötelet és elindult otthonról. Azon a hétfőn nem az iskolába ment, hanem véget vetett az életének. Holttestét kedden találta meg a nevelőapja, de akkor már túl késő volt.

Évek óta rossz volt a helyzet az iskolában - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.