Borzalmas: Akár egy papírlap is megölheti a ritka bőrbetegségben szenvedő kisfiút

Forrás: NORTHFOTO -
bőrbetegség seb Rhys Williams ritka pillangó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rhys Williams egy nagyon ritka folyamatos hólyag- és sebképződéssel járó, génmutáció okozta örökletes bőrbetegségben szenved. Bár a kisfiú és szülei nagyon bízakodóak, az orvosok figyelmeztették őket, hogy készüljenek fel a legrosszabbra.

Az Epidermolysis Bullosa (EB) egy rendkívül ritka, folyamatos hólyag- és sebképződéssel járó, génmutáció okozta örökletes bőrbetegség, ami nagyon kellemetlen panaszokat okoz a ma már 15 éves fiúnak, Rhys Williamsnek.

A betegség miatt a fiú bőre annyira vékony, hogy a legapróbb ütés is komoly következményekkel járhat. Rhys még a vécére sem tud leülni, sőt, ha elvágná magát egy papírlappal, akár végzetes is lehet számára. A kisfiú olyan egyszerű, hétköznapi dolgokra nem lesz képes sohasem, mint például a fogmosás vagy a biciklizés.

Rhys Williams pokoli fájdalmakkal éli az életét Forrás: NORTHFOTO

Bár a szülők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a fiúk minél jobban érezze magát, de az orvosok szerint az állapota folyamatosan romlik. A barátok és a családtagok megpróbálnak arra koncentrálni, hogy minél több közös élményt szerezzenek a körülmények ellenére is. Rhys közelgő 16. születésnapjára például óriási bulit szerveznek neki - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.