A csantavéri bérgyilkosként elhíresült D. Csaba öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben: egy éles tárgyat szúrt a nyakába. Az ügyvéd elárulta, miért tehette ezt magával a férfi. 

A csanatvéri bérgyilkosként elhíresült D. Csaba az elmúlt időszakban kimondottan feszült állapotban volt, tíz nappal ezelőtt pedig éhségsztrájkba is kezdett miután feljelentést tett a rendőrségen az őt megtámadó maffiózó miatt. A mai nap, szerda délelőtt pedig öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben.

"Délelőtt még beszéltünk Csabával, ő hívott engem. Nem beszéltük meg előre, hogy egyeztetünk, de gyakran előfordul, hogy felhív. Most is beszélgettünk és hallottam a hangján, hogy nagyon feszült. Mintha más tudatállapotban lett volna, csak azt hajtogatta, hogy bizonyítékok nélkül fogják elítélni őt. Hiába mondtam neki bármit, meg sem hallotta" - nyilatkozta a Borsnak dr. Gulyás Krisztián, Dér védőügyvédje.

Önkezével akart véget vetni az életének a csantavéri bérgyilkos a börtönben - IllusztrációForrás: Shutterstock

"Tíz perccel azután, hogy letettük a telefont, újra hívott. „Nyakon szúrtam magam"– mondta. Visszakérdeztem és szóltam neki, hogy értesítenem kell a büntetés-végrehajtást. Erre bontotta a vonalat. Én azonnal telefonáltam és kiderült: igazat mondott. Azt az információt kaptam a börtönből, hogy megsérült, viszik vizsgálatra" - tette hozzá az ügyvéd, aki szerint nem alaptalan a férfi feszültsége, mivel hamarosan sor kerül ügyének másodfokú tárgyalására.