Brutalitás! Éveken át bántalmazta feleségét a férfi, majd ittasan fojtogatta: így menekült meg az asszony

bűncselekmény bántalmazás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberölés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt, halmazati büntetésül 11 év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át bántalmazta, majd megpróbálta megölni feleségét. 

A Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész által jegyzett közlemény szerint a táblabíróság a jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát. A férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott a feleségét házasságuk alatt ittas állapotban többször bántalmazta, de a nő egyszer sem tett feljelentést és orvoshoz sem fordult. Férjének mindig megbocsátott.
2017 nyarán a férfi étkezés közben minden előzmény nélkül megszúrta a feleségét a jobb combja térdhajlatán, egy évvel később ittas állapotban pedig az ágyon fekvő nő arcára párnát szorított és mintegy tíz másodpercig fojtogatta. A nő el tudta lökni magától a férfit, aki azonban egy zsebkéssel hátba szúrta. A vádlott ezután közölte, hogy elege van az életből, majd többször mellkason szúrta magát.

A férfit, aki felesége halált is okozhatta volna, megműtötték.

A Győri Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség és a Veszprémi Törvényszék azon álláspontját, amely szerint a férfi szándéka az emberölés bűntettének kísérletére vonatkozóan nem eshetőleges, hanem egyenes volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.