Paplanba bugyolált újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban

Forrás:Nagy Boglárka - Origo -
paplan mentős buszmegálló OMSZ újszülött sokk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy alig 30 perce világra jött csecsemőt hagytak egy fonyódi buszmegállóban, de szerencsére még épp időben találtak rá.

A megrázó történetet az OMSZ Facebook-oldalán osztották meg.

"Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban. A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra. Perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk"

- olvasható a szívszaggató posztban.

Forrás:Nagy Boglárka - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.