A barátai szerint életvidám, humoros, bár olykor melankolikus énekesnő hosszan tartó betegségben, 37 évesen hunyt el. Mindvégig bízott a gyógyulásában, még akkor is, amikor már kicsúszott a talaj a lába alól.

Kandech EvelyneForrás: TV2

Kandech Evelyne, aki a Megasztár első szériájában tűnt fel, több mint egy évig küzdött rákos megbetegedéssel. Mindent megtett a gyógyulás érdekében, kemoterápiára járt, és amikor haját elvesztette, optimizmusa akkor sem hagyta cserben. 

Kicsit bagatellizálta a betegségét, de az orvosok is biztatták, hogy fiatal szervezet, legyőzi a rákot. Ő is bizakodó volt, sokszor mondta, hogy nem lesz baj, ki fog jönni belőle. Sajnos, végül nem így lett, és a betegség győzött

- nyilatkozta a Blikknek Evelyne egy barátja, Irén. 

Az énekesnőnél tavaly tüdőrákot állapítottak meg, de nem ez volt az egyetlen nehézség:

Egy étteremben dolgozott pincérnőként, és fel is lépett ott időnként. Volt egy jazztriója, kifinomult amerikai dzsesszt játszottak, Evelyne pedig gyönyörűen énekelt. Ez volt az élete, az éneklés, ám a Covid ellehetlenítette őt is. Azok közé a zenészek közé tartozott, akik minden bevételi forrásukat elveszítették, neki pedig nem volt tartaléka. Ráadásul épp akkor ért véget egy kapcsolata, így már semmi sem kötötte Budapesthez, ezért hazaköltözött Pécsre, az édesanyja lakásába

- folytatta a barátnő. 

Az énekesnő édesanyja néhány évvel ezelőtt hunyt el. Evelyne a korábban folytatott önpusztító életmódját anyja miatt hagyta maga mögött. Miután édesanyja elhunyt, magányossá vált: 

Evelyne nagyon egyedül volt, sokszor mély depresszióba zuhant, volt, hogy hetekig nem válaszolt az üzenetemre. Igazi érzékeny művészlélek volt, akinek saját, határozott elképzelése volt a zenei világáról, talán ennek is köze volt ahhoz, hogy a Megasztár után gyakorlatilag eltűnt a zenei élet fősodrából. Amikor azonban épp nem volt depressziós, hihetetlenül életvidám, életigenlő egyéniség volt.