Veronai busztragédia: az egyik áldozat hozzátartozója keményen megmondta a véleményét az ítéletről

Forrás: AFP/HANDOUT -
veronai buszbaleset tárgyalás áldozat ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap délelőtt véget ért Velencében a veronai busztragédia sofőrje elleni per másodfokú tárgyalása.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon a tegnapi nap folyamán, kedden vette kezdetét annak a férfinak a tárgyalása, aki a tragédia után kegyeletsértő és rasszista üzeneteket küldött a veronai buszbaleset áldozatainak és ismerőseinek Facebookon.

„Egy fiatal férfi gyalázkodó, mocskolódó üzeneteket küldött hamis Facebook profilokon keresztül az áldozatok családtagjainak. Ebben volt kegyeletsértés, halottgyalázás, életveszélyes fenyegetés és zsidózás is„ – nyilatkozta a Metropolnak Szendrei Endre, aki a balesetben elvesztette unokahúgát.

Mivel érintett félként betekinthettek a rendőrségi dokumentációba, csupán annyi derült ki, hogy valamilyen sérelem érte a Szinyei Gimnázium részéről. Az a kérdés, hogy ha valaki a Szinyei Gimnáziumra haragszik, akkor miért a halott szinyeis diákok hozzátartozóit gyalázza. Fotókat küldött az áldozatokról, az égő autóbuszról, állatokról, különféle dolgokról, amelyek a mocskolódásait voltak hivatva alátámasztani. Mi ma többen is ott leszünk a tárgyalóteremben, folytatta Szendrei Endre, de azt gondolom, nem kap komoly büntetést. Ráadásul, ha elismeri a felelősségét, akkor még az is lehet, hogy szabadon távozhat. Az illetőt egyébként senki nem ismeri személyesen, körülbelül nyolc évvel korábban járhatott a gimnáziumba."

Az áldozat hozzátartozói az ítélet hallatán sírásban törtek ki. Forrás: AFP/HANDOUT

Olaszországban tegnap délelőtt fél 10-kor vette kezdetét az első fokon 12 év szabadságvesztésre ítélt V. János buszsofőr elleni per másodfokú tárgyalása. A vádlott büntetése végül 6 év lett. A tárgyalóteremben az ítélet miatt elégedetlenség tört ki. Szendrei Endre szerint ez nem nevezhető ítéletnek, sokkal inkább megegyezés született V. János ügyében. Szendrei Endre lefordította az ítéletet a számok nyelvére is, hiszen 17 áldozat esetében hat év azt jelenti, hogy minden emberélet három hónapot ért. Hozzátette, hogy V. János jó esetben talán, ha négy évet ül majd börtönben. A sofőr beteg ember, aki ennek tudatában ült volán mögé, kockáztatva így a mögötte ülők életét - írja a Ripost.

A tegnapi velencei ítélethirdetésnél a hozzátartozók egy része sírásban tört ki, többen dühösen verték az asztalt.

„Akárhonnét nézzük, kést döftek beléjük!„ – zárta le sorait Szendrei Endre. Ezek az emberek nem tudják elfogadni ezt az ítéletet, hiszen minden nap egy életfogytiglani ítélet terhét cipelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.