Megszületett a jogerős ítélet a veronai buszbaleset ügyében: hat évre ítélték a vétkes sofőrt. Az ítélettel elégedetlen az egyik áldozat hozzátartozója. 

A 2017-es tragikus veronai buszbaleset ügyében mostanra született jogerős ítélet. A vétkes sofőrt, V. Jánost először 12 évre ítélték, de ezt másodfokon hat évre csökkentették. Az egyik áldozat hozzátartozója nem elégedett az ítélettel.

Hat évet kapott a vétkes sofőrForrás: AFP

"Próbáltak minket azzal nyugtatni, hogyha ez az egyezség nem jön létre, akkor ennél enyhébb büntetés, de akár felmentés is lehetett volna a bíróság részéről. Ennek az az oka, hogy a bíró többször sugallta az eljárás során: nincs meggyőződve arról, hogy valóban V. János vezette a buszt. Az ügyészség bizonyos értelemben szorult helyzetbe került, ezért indítványozta azt a 6 éves büntetést, amit a sofőr ügyvédei elfogadtak" - mondta a Blikknek a hozzátartozó.

"Már azt sem értem, hogy miért alakultak ki kételyek a bíróban. Ki más vezette volna a buszt? Hogy nem a másik sofőr, az szerintünk biztos. Totális tehetetlenséget és feldúltságot érzünk. Ez az ítélet  meggyalázása a halottak emlékének és arculcsapás a túlélőknek. Az igazságtalanságra hogyan lehet reagálni? Volt asztalcsapkodás, sírás és kiabálás az ítélet hallatán. Olyan emberek ültek a tárgyalóteremben, akik életfogytiglani büntetést kaptak azzal, hogy elvették tőlük a szerettüket. Ezzel a hat évvel ott tartunk, hogy egy élet alig négy hónapot ér" - tette hozzá.

 A büntetést néhány hónap múlva kell megkezdenie a sofőrnek, és alapvetően Olaszországban, de kérvényezheti, hogy Magyarországon tölthesse le. Az biztos, hogy egyik országban sem kell majd hat évet leülnie belőle.